top of page
Qui som?

QUI SOM?

Els grups de l'esplai es divideixen per edats des dels 6 fins els 18 anys i estan conduïts per monitors i monitores voluntàries. Els monis som joves que hem crescut a l’esplai i que volem contribuir a la comunitat mitjançant el treball amb infants. Organitzem activitats i dinàmiques per a fomentar la creativitat i la capacitat de lideratge dels infants i joves i a més som els encarregats de portar l’esplai junt amb les famílies i la parròquia.

L’Esplai Sant Vicenç és un grup de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, a la ciutat de Barcelona, que col·labora amb la tasca educativa de les famílies. Fomenta el desenvolupament personal i social dels infants i joves. A l’esplai volem oferir un espai de lleure i aprenentatge on aquests infants i joves poden gaudir d'activitats variades i divertides, mentre aprenen valors com la cooperació, la solidaritat, el respecte i la tolerància.

L’Esplai Sant Vicenç de Sarrià té el seu origen al 1963, amb la creació del Movimient Infantil i Juvenil de la parròquia de Sant Vicenç. Aquest moviment d’Acció Catòlica va néixer de la preocupació educativa d’un sacerdot i d’un grup de pares de la Parròquia per la formació cristiana dels seus fills.  El Moviment va començar sent un espai d’activitats de lleure no mixt, on cada tanda es reunia un cop per setmana per a realitzar activitats organitzades pels monitors. Això va anar canviant i poc a poc es va anar convertint en un esplai mixt de cap de setmana.  L’any 1976 un grup de pares i monitors se separen del Movi i funden la Joventut Alegre de Sarrià (JAS). L’any 1993, el Moviment comença a tenir les seves activitats principalment als locals del Centre Parroquial del carrer Pare Miquel de Sarrià. Set anys més tard, el Movi s’escindeix de la Parròquia i comença a funcionar de forma autònoma.  L’any 2000, la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià impulsa i reprèn el projecte inicial i l’any 2001 es crea l’Esplai Sant Vicenç de Sarrià, tot i que el nom no es definirà fins a quatre anys després.  Durant els dos primers anys, l’esplai va tenir molt d’èxit, més de cent families de Sarrià van inscriure els seus fills. Cada dissabte les tandes, dividides per edats, es trobaven per fer jocs i activitats, i a l’estiu es feien els campaments de 15 dies. L’any 2004, després de dos anys d’una certa dificultat, l’Esplai va tornar a agafar embranzida. Uns anys més tard, entra a formar part de la xarxa d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de Catalunya. Amb el pas fel temps, l’esplai Sant Vicenç de Sarrià ha anat creixent i consolidant-se fins a arribar al dia d’avui, essent un lloc de referència per a moltes famílies de Sarrià i d’altres punts de la ciutat.

LA NOSTRA HISTÒRIA

La nostra visió com esplai és crear un espai inclusiu i segur on els nens, nenes i joves puguin aprendre, jugar i créixer plegats en un ambient de respecte, tolerància i solidaritat. Busquem fomentar la participació activa dels nens i les nenes a la comunitat, promovent valors com la responsabilitat, la creativitat, el compromís social i la fe. Per això, l'esplai ofereix una gran varietat d'activitats educatives, socials i, sobretot molt divertides que s'adapten a les necessitats i interessos de cada grup i de cada infant, i que estan dissenyades per desenvolupar les seves habilitats, enfortir els vincles i cultivar-ne el sentit de pertinença a la comunitat. Busquem la unitat entre tots els membres de l'esplai, on remarquem que els nens i nenes se situen al centre, ja que això permet treballar des d'un lloc més proper. Així doncs, som un esplai on els infants i joves venen a gaudir d'un espai lliure de prejudicis on poder divertir-se, aprendre i créixer acompanyats de persones com ells i elles i amb un equip de monitors disposat a ajudar a cadascun d'ells a través del lleure.

LA NOSTRA VISIÓ

Consciència social

Identitat

Seguretat

Aprenentatge

Compartir

Amor

Treball en equip

Estimar

Convivència

Diversió

Creixement

Respecte

Vicentet

Solidaritat

Amistat

Lleure

Igualtat

Empatia

Fe

Pau

Responsabilitat

Respecte a la natura

Creativitat

Educació

Germanor

Inclusió

Família

Llibertat

Confiança

Religió

bottom of page