top of page

Un raig d’esperança...gràcies a tots!

Cada any, dones de tot el món són enganyades per venir als països europeus amb promeses d’un treball o una vida digna. Un cop arriben, però, la realitat és molt més dura: les màfies de tràfic de persones les obliguen a exercir la prostitució o a sotmetre’s a un règim de treball domèstic massa semblant a l’esclavitud. La situació és terrible, però per sort hi ha un fil de llum enmig de tanta foscor: SICAR cat.

Des de l’esplai sempre destinem els beneficis de la panera de Nadal a una associació solidària. Aquest cop, per mitjà d’una recomanació, ens vam fixar en SICAR cat, una organització portada per monges Adoratrius que es dediquen a acollir les dones que aconsegueixen sortir del control d’aquestes màfies. Un cop estan fora, SICAR ofereix un procés d’acompanyament per a ajudar-les durant el temps que sigui necessari a recuperar una vida. Quan vam anar a donar-los els diners, ens van explicar tot el que comporta el seu treball, i creieu-nos quan us diem que, si hi ha algú que tingui les portes del cel obertes, són aquestes monges que tenien alegria a dins malgrat el que explicaven.

Històries de dones amb carreres universitàries a les que asseguren que a Espanya hi trobaran feina. Històries de dones que es veuen forçades a prostituir-se perquè sinó les màfies mataran els seus fills. Històries de víctimes que aconsegueixen conviure i ajudar-se mútuament tot i no compartir cap idioma. En definitiva, històries de la vessant fosca de la nostra societat, realitats que no volem mirar i que ocultem sota la catifa però que estan succeint a les nostres ciutats i als nostres carrers. Històries davant les quals aquest grup de persones ha decidit no restar indiferent.

Com a Esplai, creiem que es necessari conèixer aquestes realitats i ajudar en la mesura que puguem. Per això deixem aquí el contacte de la seva pàgina web (http://www.sicar.cat/) on expliquen millor el seu projecte i com ajudar.

Una abraçada, família!


(PD: Us recordem que aquest dissabte dia 16 comença l’Esplai després de Nadal, no us ho perdeu!)

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page